https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prioritou-usti-nad-labem-je-dokonceni-dalnice-d-8
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prioritou Ústí nad Labem je dokončení dálnice D 8

12.10.2001 11:11 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Vyvíjení tlaku na urychlení dostavby mezinárodní dálnice D 8 z Prahy do Drážďan a předcházení zhoršování sociální a vzdělanostní struktury obyvatelstva patří mezi hlavní priority ekonomického rozvoje Ústí nad Labem. Mluvčí ústeckého magistrátu Milan Knotek dnes ČIA informoval, že v rámci Programu aktivní politiky města (PAP) schválili ústečtí radní v tomto týdnu další priority.
 

Město se zaměří na maximální využívání možnosti čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie i národních zdrojů, zahájení intenzivní proinvestorské politiky s důrazem na přípravu průmyslových ploch a zón pro podnikání. "Musíme využít dobrou technickou infrastrukturu a propojenost místa mezinárodními dopravními trasami jako je budoucí rychlostní železniční koridor, dálnice D 8 nebo labská vodní cesta. Jde také o usnadnění a urychlení procesu schvalování nových investičních záměrů a aktivní využívání stávajícího potenciálu pracovních sil," dodal Knotek.

Podle jeho slov předložilo město Ústí nad Labem v rámci PAP během prvního pololetí letošního roku ministerstvu zdravotnictví 14 projektů, z nichž 12 dostane podporu. Například na čtyři projekty Masarykovy nemocnice bylo získáno 1,15 milionu korun. Ze 24 projektů zaslaných ministerstvu práce a sociálních věcí jich bylo podpořeno 16. Jen Meziresortní protidrogová komise podpořila všechny tři předložené projekty v celkové částce 840 tisíc korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist