https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/priprava-karlovarske-silnice-je-zatim-bez-problemu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příprava karlovarské silnice je zatím bez problémů

13.11.2001 16:55 | PAVLOV/PRAHA (ČIA)
Bez vážnějších problémů dosud probíhá výkup pozemků pod budoucí rychlostní komunikací číslo šest z Karlových Varů do Prahy. Poslední část karlovarské silnice mezi Pavlovem a Prahou začnou silničáři budovat nejdříve příští rok na podzim, přesto se už nyní věnují její administrativní a technické přípravě.
 

Její podstata prozatím spočívá především ve výkupu více než 500 pozemků od soukromých majitelů. "Daří se nám poměrně dobře podepisovat jednotlivé smlouvy. V současnosti jsme jich uzavřeli zhruba 70 procent," potvrdil Vladimír Skorkovský z investorské společnosti Ředitelství silnic a dálnic, podle kterého na stavbu poplynou finanční prostředky nejdříve v roce 2003.

Komplikace působí některé dílčí problémy například s dědickým řízením, kdy je nutné počkat na konečné vypořádání. "Nejpozději do jara ale chceme tuto fázi dokončit," doplnil Skorkovský, podle kterého je ovšem nutné respektovat lhůty pro administrativní řízení, jak je stanovuje příslušný stavební úřad či přímo ministerstvo dopravy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist