https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/privalove-deste-na-nachodsku-protrhly-hraz-rybnika
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přívalové deště na Náchodsku protrhly hráz rybníka

2.7.2001 16:29 | NÁCHOD (ČIA)
Škody zatím nezjištěného rozsahu napáchaly v noci ze soboty 30. června na neděli 1. července přívalové deště na Náchodsku. Jak ČIA informovala tisková mluvčí náchodského okresního úřadu Ilona Kočová, přívalový déšť protrhl hráz rybníka "Lokvenčák" mezi Náchodem a Hronovem. Voda přitom zaplavila stany rybářů, které byly umístěny na hrázi.
 

Rybník je majetkem Českého rybářského svazu místní organizace Hronov. "Tato organizace je povinna rybník co nejdříve vypustit, poškozenou hráz opravit a zpracovat novou projektovou dokumentaci, která zajistí, aby rybník mohl být nadále bezpečně užíván," uvedl místopředseda Okresní povodňové komise v Náchodě Libor Hejduk.

Do doby vydání příslušných povolení, které vydá referát životního prostředí okresního úřadu, nesmí být rybník podle Hejduka opětovně napuštěn.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist