https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/privalove-deste-ochromily-zeleznicni-dopravu-na-jablonecku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Přívalové deště ochromily železniční dopravu na Jablonecku

27.8.2001 15:47 | JABLONEC NAD NISOU (ČIA)
Nejméně 80 tisíc korun bude stát okamžitá nejnutnější oprava železniční trati mezi Železným Brodem a Tanvaldem, poškozené nedělními přívalovými dešti. Náměstek vrchního přednosty Správy dopravní cesty Liberec Jan Urban však dnes ČIA potvrdil, že konečná oprava bude nejméně o dalších 300 tisíc korun dražší.
 

"V neděli 26. srpna se kolem 16 hodiny ucpaly propusti a voda se valila přes trať. Rozvodněná Kamenice utrhla 15 metrů železničního náspu, voda strhla i čelo náspu, spěšný vlak z Prahy do Tanvaldu už neprojel a museli jsme odřeknout také večerní rychlík z Tanvaldu do Prahy," řekl dnes přednosta hlavního nádraží v Jablonci nad Nisou Jindřich Berounský. Dodal, že od nedělního večera nahrazují České dráhy vlakové spojení autobusy.

Výluka provozu na poškozeném úseku trati potrvá podle náměstka Urbana asi do středy 29. srpna. I po tomto datu ale budou vlaky jezdit omezenou rychlostí, dokud se neprovede důkladná rekonstrukce trati.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist