https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/privatizaci-cez-a-transgasu-vlada-neprojednala
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Privatizaci ČEZ a Transgasu vláda neprojednala

25.4.2001 20:30 | PRAHA (ČIA)
Projednání situace kolem výběrového řízení na poradenskou firmu pro privatizaci elektroenergetického a plynárenského sektoru dnes odložila vláda. Kabinet chce totiž počkat na rozhodnutí Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS), který jako jediný může rozhodnout, zda při výběrovém řízení došlo k porušení zákona a zde je možné ho zrušit. Na tiskové konferenci po jednání vlády to oznámil ministr průmyslu a obchodu Miroslav Grégr.
 

Vláda na počátku dubna vyzvala bývalého ministra financí Pavla Mertlíka, aby podnikl kroky ke zrušení soutěží na poradce privatizace ČEZ a Transgasu. Fond národního majetku a vládní meziresortní komise se totiž neshodly při výběru vítězů výběrového řízení. Následně se jedna ze zúčastněných firem proti průběhu výběrového řízení odvolala k ÚOHS.

Vypracovaná právní analýza, kterou vládě předložil nový ministr financí Jiří Rusnok, říká, že jako jediný může zrušit rozhodnutí Fondu národního majetku o výběru poradců státu při privatizaci energetiky právě ÚOHS a to pouze v případě, že shledá postup FNM v rozporu se zákonem.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist