https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/priznivci-komunikaci-d3-a-r4-chteji-spojit-sily
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příznivci komunikací D3 a R4 chtějí spojit síly

20.5.2002 13:46 | ČESKÉ BUDĚJOVICE (ČIA)
O nové členy, kteří si přejí dostavbu rychlostní komunikace R4 z Prahy na Strakonice, se možná rozroste Sdružení pro podporu výstavby dálnice D3. "Obě zájmové skupiny by tak získaly na síle a demonstrovaly by, že komunikace si nekonkurují, ale obě jsou stejně důležité," uvedl poslanec Tom Zajíček (ODS).
 

Jak Zajíček dále informoval, zástupci obcí a institucí kolem R4 se již dohodli na hrubé koncepci sdružení, které by tuto komunikaci podporovalo. "Zároveň jsme se domluvili, že budeme intenzivně jednat o možnosti připojení ke Sdružení na podporu výstavby dálnice D3," řekl Zajíček. V financí jsou největší překážkou neuzavřená schvalovací řízení velkých územně - správních celků. "Na trase R4 nejsou dosud schváleny například Strakonicko, Písecko a okolí přehradní nádrže Orlík. Starostové větších měst proto nabídli pomoc při jednání s menšími obcemi. Také kraje přislíbily, že schvalovací proces urychlí," řekl.

Ředitelství silnic a dálnic uvažuje i o delší ze dvou variant komunikace R4, která by místo na Nové Hospodě na Písecku končila jako čtyřproudá ve Strakonicích. Na hraniční přechod ve Strážném na Prachaticku by R4 pokračovala jako dvouproudá silnice se zrychlovacími pruhy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist