https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/priznivci-podporili-zoo-brno-poslali-vice-penez-na-adopce-zvirat
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Příznivci podpořili Zoo Brno, poslali více peněz na adopce zvířat

7.5.2020 00:11 | BRNO (ČTK)
Brněnská zoologická zahrada byla uzavřená od 16. března, návštěvníci se do ní vrátili 27. dubna. / Ilustrační foto
Brněnská zoologická zahrada byla uzavřená od 16. března, návštěvníci se do ní vrátili 27. dubna. / Ilustrační foto
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | Zoo Brno
Příznivci brněnské zoo jí v době uzavření poslali prostřednictvím takzvaných adopcí zvířat podstatně více peněz než obvykle. Zoo byla kvůli vládním opatřením uzavřená 42 dní, na adopční účet jí za tu dobu přišlo bezmála 340.000 korun. Loni za stejné období to bylo 124.000 korun. V tiskové zprávě to včera uvedl mluvčí zoo Michal Vaňáč.
 

"Nesmírně si této podpory vážíme. Nebyla to pro nás snadná situace. Sice jsme se na řadě míst snažili šetřit, ale bez ohledu na zavřené brány zoo jsme se museli postarat o všechna zvířata úplně stejně, jako kdyby bylo otevřeno," uvedl ředitel Zoo Brno Martin Hovorka. Vedení zoo ztrátu ze vstupného kvůli uzavření vyčíslilo už dříve na sedm milionů korun.

Zoo byla uzavřená od 16. března, návštěvníci se do ní vrátili 27. dubna. V mezičase příznivci poslali na adopční účet 339.824 korun. V předchozím roce to bylo 124.019 korun, o rok dříve 116.550 korun. Příznivci nyní adoptovali 158 zvířat a průměrná výše příspěvku dosáhla 2510 korun.

"Nejvíce adopcí si vysloužil vlk arktický, což není překvapující vzhledem k jeho dlouhodobé oblibě. Za ním se umístil psoun prériový a páv korunkatý. Naopak překvapením pro nás byla čtvrtá příčka pro manula. Velkou roli v tom určitě sehrál Mezinárodní den manulů, který jsme si připomněli 23. dubna on-line komentovaným krmením a speciálním kvízem na webu a Instagramu," uvedla specialistka pro obchod a adopce Zoo Brno Dominika Zavadilová.

Nejvyšší jednorázový příspěvek činil 25.000 korun a byl rozložený mezi více zvířat. Celkem 17 adoptivních rodičů přispělo částkou nad 5000 korun. Osmdesát procent adoptivních rodičů přispělo poprvé.

Mluvčí doplnil, že po znovuotevření přišlo do Zoo Brno zatím 7328 lidí. Ve stejném období v loňském roce jich bylo 9288.

Brněnská zoologická zahrada byla otevřena v roce 1953. Loni ji navštívilo přes 331.000 lidí, meziročně zhruba o 1000 více. Je to nejvíce od roku 1997, odkdy zařízení vede přesnou evidenci prodaných vstupenek.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist