https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pro-olomoucky-a-zlinsky-kraj-byla-vyhlasena-smogova-situace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pro Olomoucký a Zlínský kraj byla vyhlášena smogová situace

3.1.2016 23:38 | OLOMOUC (ČTK)
V Olomouckém a Zlínském kraji meteorologové v neděli večer vyhlásili smogovou situaci. Průměrná koncentrace prachu ve vzduchu ve dvou dnech po sobě překročila povolenou mez. Vyplývá to z informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Smogová situace už od pátku platí pro oblast Karvinska, Ostravska a části Frýdecko-Místecka.
 

Kvalita ovzduší byla podle webu ČHMÚ večer špatná v Olomouci-Hejčíně, Přerově a Prostějově. V Přerově hodinová koncentrace polétavého prachu činila 125 mikrogramů na metr krychlový a v Prostějově byla denní koncentrace víc než 99 mikrogramů. Mezní hranice je 50 mikrogramů.

Ve Zlínském kraji byla večer špatná kvalita ovzduší v části Kroměříže Těšnovicích, Uherském Hradišti a Valašském Meziříčí. Tam hodinová koncentrace polétavého prachu vystoupala na 178 mikrogramů na metr krychlový a denní koncentrace přes 116 mikrogramů.

Lidem s dýchacími potížemi, srdečními nemocemi, starším lidem a malým dětem meteorologové za smogové situace doporučují při pobytu venku vyhnout se zvýšené fyzické zátěži, u dospělých bez zdravotních potíží omezení nutná nejsou. Řidiče aut ČHMÚ požádal, aby pokud možno nevyjížděli.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist