https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pro-usek-silnice-trebic-velke-mezirici-uvolni-sfdi-20-milionu-korun
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pro úsek silnice Třebíč - Velké Meziříčí uvolní SFDI 20 milionů korun

17.1.2002 09:23 | JIHLAVA (ČIA)
S 20 miliony korun na zkapacitnění části komunikace II/360 v úseku Třebíč - Velké Meziříčí počítá pro letošní rok Státní fond dopravní infrastruktury (SFDI). Jak dnes ČIA informovala tisková mluvčí kraje Vysočina Radka Burketová, jednání o projektové přípravě obchvatů obcí Pocoucov, Trnava a Oslavička v okrese Třebíč proběhla začátkem týdne v prostorách Krajského úřadu kraje Vysočina.
 

Zlepšení parametrů komunikace, a tím kvalitní napojení Třebíče na dálnici, by mělo podle Burketové spočívat především ve vybudování obchvatů obcí ležících na zmiňované komunikaci. Pro všechny obchvaty je v současné době zpracovaná dokumentace do úrovně územního rozhodnutí a lze tedy pořizovat prováděcí dokumentaci pro stavební povolení a vykupovat pozemky pod zamýšlenými obchvaty.

"Pokud by kraj Vysočina souhlasil, že město Třebíč bude kraj ve věci zastupovat, mohlo by to přinést poměrně významnou úsporu času, nehledě na to, že kraj zatím nemá vybudovány potřebné personální kapacity pro provádění inženýrské činnosti na vlastním majetku," konstatoval zástupce hejtmana pro oblast dopravy Petr Pospíchal a dodal: "V tuto chvíli není nereálné mít koncem roku vyprojektovány zmíněné obchvaty s tím, že zahájení staveb by bylo možné těsně před koncem roku nebo začátkem roku 2003. Předpokládám, že by kraj požadoval dotace po SFDI vzhledem k prioritě, jakou na zmíněný úsek komunikace klade."


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist