https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/probehnete-se-skrz-safari-ve-dvore-kralove-vytezek-akce-zaplati-prevoz-nosorozcu-do-afriky
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Proběhněte se skrz safari ve Dvoře Králové. Výtěžek akce zaplatí převoz nosorožců do Afriky

17.3.2018 01:52 | PRAHA (Ekolist.cz)
Veškerý výtěžek ze startovného a prodeje dárkových předmětů budě věnován na převoz dvorských nosorožců do národního parku Akagera ve Rwandě, jehož přípravy budou zahájeny v letošním roce. / Na fotografii plakát Safariběhu
Veškerý výtěžek ze startovného a prodeje dárkových předmětů budě věnován na převoz dvorských nosorožců do národního parku Akagera ve Rwandě, jehož přípravy budou zahájeny v letošním roce. / Na fotografii plakát Safariběhu
Licence | Všechna práva vyhrazena. Další šíření je možné jen se souhlasem autora
Zdroj | ZOO Dvůr Králové
V sobotu 7. dubna odstartuje 34. ročník Safariběhu v Safari Parku Dvůr Králové. Jako jediný závod v České republice nabídne tratě vedoucí Africkým či Lvím safari. Veškerý výtěžek ze závodu bude věnován na převoz nosorožců z dvorského safari parku do Afriky.
 

Závodníci si mohou vybrat mezi třemi druhy běhů. Hlavní závod na 10 km bude zahájen v sobotu ve 12 hodin. Předcházet mu bude běh na 5 km, který začne už v 11 hodin. Účastníci Safariběhu 2018 nepřijdou ani o oblíbený rodinný běh Lvím safari na 2 km. Tohoto závodu se mohou účastnit děti spolu s dospělým doprovodem, ale i samostatně. Závodníci rodinného běhu na trať vyrazí v 10 hodin.

Účastníci všech tří běhů budou mít i letos mimořádnou příležitost proběhnout se v Africkém safari Josefa Vágnera nebo Lvím safari. Oba areály jsou po celou sezonu návštěvníkům přístupny pouze v automobilech nebo ve speciálních vozech či busech safari parku. Trať navíc zavede závodníky i do pěšího safari, kde se poběží například kolem výběhu drilů černolících.

Všechny závody budou začínat i končit v Safari Parku Dvůr Králové u hlavního vjezdu do safari, kde bude pro závodníky připraveno zázemí s občerstvením a hry pro děti. V letošním roce čeká na běžce na 10 km rovněž občerstvovací stanice, a to přímo v Africkém safari.

Startovné pro oba delší závody je 300 Kč při registraci a úhradě dopředu, na místě závodníci zaplatí 400 Kč. Cena za dětského účastníka v rodinném závodě je pouhých 50 Kč. Doprovod běží zdarma, neobdrží však startovní číslo ani měřící čip. Veškerý výtěžek ze startovného a prodeje dárkových předmětů budě věnován na převoz dvorských nosorožců do národního parku Akagera ve Rwandě, jehož přípravy budou zahájeny v letošním roce. Více informací o Safariběhu naleznete zde.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
Blanka Štiková

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist