https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prodej-osobnich-automobilu-v-cr-stale-roste
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prodej osobních automobilů v ČR stále roste

16.8.2000 14:10 | PRAHA (ČIA)
Od počátku roku do koce července bylo tuzemskými výrobci a oficiálními dovozci prodáno celkem 88 719 nových osobních automobilů, což je o 3,7 % (3157 kusů) více než ve stejném období roku 1999. "Rostoucí tendence prodejů z počátku roku, kdy nárůsty prodejů přesahovaly deset procent, však postupně klesají," sdělil dnes ČIA vedoucí sekretariátu Sdružení automobilového průmyslu (SAP) Antonín Šípek.
 

V hodnoceném období se na tuzemském trhu prodávalo celkem 36 výrobních značek osobních automobilů. U převážné většiny značek došlo k většímu či menšímu navýšení prodejů. U některých významných dovozců (Ford, Fiat, Mazda, Honda, Alfa Romeo a Chrysler/Jeep) však došlo ke snížení prodejů na českém trhu. Nejúspěšnějším prodejní značkou je podle zprávy SAP stále domácí Škoda Auto, jejíž prodeje v ČR vzrostly oproti stejnému období roku 1999 o 1155 kusů vozidel (nárůst o 2,7 %). Podíl Škoda Auto na českém trhu nových osobních automobilů za leden až červenec dosáhl hodnoty 49,5 %.

Prodeje užitkových vozů do tři a půl tuny hmotnosti v období od ledna do července poklesly ve srovnání se stejným období loňského roku o 2,2 %. Celkově bylo od začátku roku prodáno 8492 těchto vozidel. V daném období bylo na našem trhu prodáváno 29 značek užitkových vozidel, z toho tři české značky (Škoda, Magma a Jlaureta).


reklama

 
Milan Syruček

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist