https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prodej-pozemku-brzdi-cyklostezku-kolem-sazavy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prodej pozemků brzdí cyklostezku kolem Sázavy

14.5.2002 14:54 | HAVLÍČKŮV BROD (ČIA)
Komplikovaná jednání při výkupu pozemků od soukromých majitelů brzdí výstavbu další etapy cyklostezky kolem řeky Sázavy. ČIA to dnes řekl starosta Havlíčkova Brodu Jaroslav Kruntorád s tím, že stavba cyklostezky bude přesunuta do příštího roku. Dodal, že je často velmi obtížné dohodnout se s majitelem pozemku na ceně. "Jsou to zdlouhavé debaty, ale nevzdáváme to," poznamenal starosta.
 

Radnice v Havlíčkově Brodě vykázala na konci dubna schodek městského rozpočtu ve výši 63 milionů korun. Nedostatek finančních prostředků by zřejmě radnici přinutil tuto investiční akci přesunout do plánu příštího roku. "Tak trochu nám to nahrálo. Je jasné, že i kdyby jednání při výkupu pozemků probíhala hladce, museli bychom budování stezky zarazit," dodal Kruntorád.

Podle územního plánu by cyklostezka a zároveň pěší zóna kolem obou břehů Sázavy měla být v Havlíčkově Brodě postavena do 15 let. V současnosti je kompletně dokončena trasa po levém břehu řeky po celém území města. Pravá strana zatím zůstává pro cyklisty i pěší uzavřena.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist