https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prodej-tesly-se-ve-ctvrtleti-vice-nez-zdvojnasobil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prodej Tesly se ve čtvrtletí více než zdvojnásobil

3.10.2016 14:28 | NEW YORK (ČTK)
Americký výrobce elektrických vozů Tesla Motors ve třetím čtvrtletí v meziročním srovnání více než zdvojnásobil dodávky vozů na trh na 24 500 vozů. Proti předchozímu čtvrtletí prodej stoupl o 70 procent. Ke zlepšení prodeje přispělo zvýšení výroby, levnější leasingové smlouvy a zprávy o slevách některých vozů, uvedla automobilka.
 

Automobilka ve čtvrtletí prodala zhruba 15 800 svých vozů Model S a 8700 sportovně-užitkových vozů Model X. Na cestě k zákazníkům je ještě dalších 5500 vozů, ty však budou započítány do prodeje až ve čtvrtém čtvrtletí.

Příznivá zpráva pro firmu přichází po několika měsících problémů. Tesla ve druhém čtvrtletí vykázala vyšší ztrátu, než se čekalo. V červnu pak vláda zahájila vyšetřování částečně autonomního systému řízení nazývaného autopilot po zprávě, že při nehodě na Floridě zemřel muž, který tento systém používal. Tesla minulý měsíc oznámila velká zlepšení systému.

Údaje za třetí čtvrtletí přibližují Teslu ke splnění cíle prodeje za druhé pololetí, který počítá s dodávkami 50 000 vozů. Tesla uvedla, že její dodávky za čtvrté čtvrtletí budou nejméně na stejné úrovni jako ve třetím, napsaly agentury AP a Reuters.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist