https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/program-interreg-prispeje-k-pristupnosti-sumavskeho-vrchu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Program Interreg přispěje k přístupnosti šumavského vrchu

15.7.2001 14:35 | KLATOVY (ČIA)
Turistická chata na šumavské hoře Ostrý bude v dohledné době rekonstruována, a to včetně přístupových cest. Tento týden to odsouhlasili členové mikroregionu Královský Hvozd, který byl loni ustaven pěti německými a šesti českými obcemi mezi bavorským vrchem Brenesem a českým Ostrým.
 

"Projekt se zrodil z potřeby rekonstruovat chatu, která leží přímo na česko-německé hranici a dokonce jeden ze stolů je přímo hraniční, takže Češi a Němci při jednání mohou sedět na vlastním území. Německé obce se spojují s českými, aby pro přeshraniční projekt získaly dotaci z programu Interreg. Není zatím jasné v jaké výši, protože jsou navrženy dvě varianty. Na rekonstrukci by ale bylo možné dostat sedmdesát až osmdesát procent nákladů, což je velmi výhodné," informoval ČIA jednatel české části Euroregionu Šumava Bohumil Knotek.

Podle informace členů mikroregionu byl sice přístup Ostrý vybudován před šesti roky, ale její nejvyšší část vyžaduje zejména z bezpečnostních hledisek zásadní opravu. Stezku často využívají němečtí turisté jako přístupovou cestu zejména k Černému jezeru, Čechy zase nejvíce láká Ostrý a za ním ležící Malý Ostrý.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist