https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/program-rozvoje-jihlavskeho-kraje-bude-k-nahlednuti-i-na-internetu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Program rozvoje Jihlavského kraje bude k nahlédnutí i na internetu

23.4.2001 09:48 | JIHLAVA (ČIA)
S programem rozvoje Jihlavského kraje by se měli v následujících dnech seznámit krajští poslanci i veřejnost. Jak uvedl zástupce hejtmana Jihlavského kraje Petr Pospíchal, bude dnes program prezentován pro krajské zastupitele, poslance a senátory. Ve středu 25. dubna pak proběhne prezentace speciálně pro zástupce státní správy a profesních organizací v regionu. Zároveň byl v těchto dnech měl být také umístěn na internetových stránkách Krajského úřadu.
 

K obsahu zmíněného dokumentu by se měli krajští poslanci oficiálně vyjádřit na svém nejbližším zasedání. Jak upřesnil statutární zástupce hejtmana Miloš Vystrčil, v další fázi bude následovat vytváření konkrétních projektů podle zastupitelstvem schváleného programu rozvoje kraje.

Program rozvoje kraje byl zpracován ještě před vznikem krajských zastupitelstev bývalou Regionální koordinační skupinou. Do budoucna předpokládá, že jedním z hlavních cílů nových krajských orgánů má být mimo jiné například masivní podpora cestovního ruchu. Kromě toho bude krajská samospráva podporovat také vznik vysokého školství, zřízení letiště nebo výrazné zkvalitnění silniční sítě v regionu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist