https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/projekt-site-natura-2000-se-predstavi-v-ostrave-a-opave
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Projekt sítě Natura 2000 se představí v Ostravě a Opavě

9.3.2003 14:47 | OSTRAVA/OPAVA (ČIA)
Projekt na ochranu přírody v Evropské unii a jejich kandidátských zemích pod názvem Natura 2000 představí sdružení Arnika v nadcházejících dnech v Opavě a Ostravě. Prostřednictvím besed a výstav fotografií se veřejnost může seznámit s projekty na ochranu životního prostředí v průmyslové krajině, v tomto případě konkrétně v oblasti průmyslem zničeného Ostravska a Karvinska.
 

"Fotky doplňují vysvětlující texty. Snažíme se veřejnosti přiblížit problematiku evropských chráněných území," řekl pro ČIA Jan Hartl z ostravského sdružení Arnika. Mezi středoevropské unikáty v tomto případě patří i zachovalé přírodní celky z Karvinska a Opavska.

Natura 2000 je soustava zvláště chráněných území, která jsou významnými stanovišti nejen různých druhů chráněných rostlin, ale i živočichů. Ochránci životního prostředí v jednotlivých zemích usilují o jejich záchranu a zachování a s problémem seznamují také veřejnost. Mezinárodní projekt financuje Evropská unie. Kromě ostravského sdružení Arnika se na něm podílí také Dolnoslezský fond ekorozvoje z Polska a Světový fond na ochranu přírody.

Výstavu dosud shlédla veřejnost v havířově, Bohumíně, Orlové, Karviné a polském Zabelkově. V Ostravě začne 12. března a potrvá dva dny. Opavští se s projektem mají šanci seznámit od 24. do 28. března.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist