https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/projekt-zaparkuj-se-v-olomouci-rozsiri-i-na-ostatni-mista
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Projekt Zaparkuj se v Olomouci rozšíří i na ostatní místa

14.6.2017 01:48 | OLOMOUC (ČTK)
Pro nadcházející sezónu se podařilo organizátorům dovybavit Půjčovnu Zaparkuj - jde o mobilní stánek, jenž slouží jako bezplatná půjčovna stolních a deskových her, sportovního vybavení a dek. Minimálně jednou týdně bude během léta k dispozici veřejnosti. / ilustrační foto
Pro nadcházející sezónu se podařilo organizátorům dovybavit Půjčovnu Zaparkuj - jde o mobilní stánek, jenž slouží jako bezplatná půjčovna stolních a deskových her, sportovního vybavení a dek. Minimálně jednou týdně bude během léta k dispozici veřejnosti. / ilustrační foto
Projekt Univerzity Palackého s názvem Zaparkuj, jehož cílem je oživit olomoucké parky, se letos poprvé rozšíří i na ostatní místa ve městě. Kromě Smetanových a Čechových sadů se tak na kulturní, společenské či sportovní akce mohou obyvatelé města těšit například i v prostorách parkánu Konviktu či na kotvišti Ololodi a nádvoří Zbrojnice. Třetí sezóna projektu nabídne Olomoučanům pravidelné koncerty, výtvarné dílny, sportovní turnaje nebo půjčovnu piknikových košů, informovali ČTK zástupci univerzity.
 

"V posledních dvou letech jsme naše aktivity směřovali primárně do olomouckých parků, ale zřejmě nadešel čas, abychom se porozhlédli i po jiných místech. Například filmové projekce, které realizujeme ve spolupráci s Pastiche Filmz, budou letos probíhat v malebných prostorách parkánu Konviktu, a to každou druhou středu od července až do konce září," uvedl koordinátor projektu Ondřej Martínek. Podotkl, že o projekcích navíc organizátoři jednají i u kotviště Ololodi nebo na nádvoří tereziánské Zbrojnice, kde sídlí univerzitní knihovna.

Část programu budou pořadatelé směřovat i nadále do olomouckých parků. Ve Smetanových sadech se uskuteční populární swingové tančírny a v Čechových sadech nově ringohrátky. Díky dvěma mobilním hřištím, kterými nově Zaparkuj disponuje, dojde také na badminton, soft tenis nebo volejbal, doplnil Martínek.

Pro nadcházející sezónu se podařilo organizátorům dovybavit Půjčovnu Zaparkuj - jde o mobilní stánek, jenž slouží jako bezplatná půjčovna stolních a deskových her, sportovního vybavení a dek. Minimálně jednou týdně bude během léta k dispozici veřejnosti. V plánu je i vznik půjčovny piknikových košů. "Ve spolupráci s Coffee Library chceme nabídnout široké veřejnosti možnost bezplatné výpůjčky stylových piknikových košů. Ty si budou moci zájemci půjčit buď prázdné zdarma proti kauci, nebo již naplněné dobrotami z produkce populární kavárny za poplatek. Připraveny budou samozřejmě verze jak pro zamilované páry, tak pro rodinné pikniky," dodal organizátor projektu.

Za iniciativou Zaparkuj - oživení parků v Olomouci stojí Univerzita Palackého v Olomouci ve spolupráci s olomouckou radnicí a výstavištěm Flora Olomouc. Testovacím kolem se stal majáles v roce 2014, který do parků mířil i v následujících letech. Jejím cílem je vnést do olomouckých parků a dalších veřejných prostor více kulturních, společenských či sportovních akcí. Během třech let se pod touto hlavičkou uskutečnila v olomouckých parcích zhruba stovka akcí.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist