https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prostejovsky-okresni-urad-radi-jak-se-chovat-pri-katastrofach
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Prostějovský okresní úřad radí, jak se chovat při katastrofách

1.8.2000 09:10 | PROSTĚJOV (ČIA)
Bílou vránou se zřejmě staly dvě nové publikace Nepodceňuj riziko, kterou vydal v těchto dnech Okresní úřad v Prostějově . Brožované knížky připravili pracovníci referátu ochrany a obrany, kteří ji doporučují prakticky všem státním i samosprávním institucím a úřadům četně nemocnic, škol, ale i hotelů a benzínových čerpadel.
 

Podle autorů publikace se čtenáři dozví, jak postupovat v krizových situacích - při požáru v centru města či havárii kamionu s nebezpečnými látkami. "Zatímco například ve Spojených státech je v každém telefonním seznamu věnováno několik desítek stran pokynům, jak se zachovat v případě přírodních i jiných katastrof, u nás jsou podobné informace jen těžko dostupné," tvrdí autoři publikace, kteří do obou brožur vměstnali maximum informací nejen o postupu při samotných haváriích, ale i o tom, jak se na nepředvídané situace připravit.

Publikace obsahuje vedle základních pokynů a informací také mapku plynofikace, ale i seznam škodlivin a řadu dalších užitečných inform


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist