https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/protestni-blokady-stale-pokracuji
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Protestní blokády stále pokračují

15.10.2000 13:00 | PRAHA (ČIA)
Protestní akce rakouských odpůrců atomové elektrárny Temelín, kteří blokují česko-rakouské hraniční přechody, by měly být ukončeny dnes večer kolem 19. hodiny. Protesty vyvrcholí demonstracemi a bohoslužbami. Blokády dnes pokračují na nejméně třech hraničních přechodech.
 

Není ale přitom vyloučeno, že se organizátoři rozhodnou v protestech ještě pokračovat. Podle ekologických iniciativ i některých představitelů rakouské státní správy i samosprávy totiž nejsou signály, že by čeští představitelé byli ochotni přistoupit k diskusi a že by se hodlali podrobněji věnovat otázkám bezpečnosti elektrárny.

Již včera byly ukončeny blokády hraničních přechodů České Velenice, Halámky, Nová Bystřice, Nové Hrady, Slavonice a Vratěnín-Drosendorf.

Rakouský kancléř Wolfgang Schüssel se o problému Temelína zmínil na summitu Evropské unie ve francouzském Biarritzu. EU se údajně jeho podnětem bude zabývat, i když aktuálně měla důležitější otázky jednání, především blízkovýchodní krizi.

Česká republika tento týden požádala Evropskou komisi o pomoc při řešení otázky zablokovaných hranic.

V pátek večer rakouský ministr hospodářství Martin Bartenstein oznámil, že Rakousko přestává dovážet českou energii jako reakci na spuštění Temelína.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist