https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/proti-chemicce-v-nymburce-uz-2000-podpisu
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Proti chemičce v Nymburce už 2000 podpisů

2.2.2001 13:04 | NYMBURK (EkoList)
Dva tisíce podpisů se už sešlo pod peticí proti záměru firmy Urseta vybudovat v Nymburce výrobnu oxidu chromitého. Podle Vojtěcha Krameše z občanského sdružení Polabí tak občané třináctitisícového Nymburka dali jasně najevo svůj názor.
 

Společnost Urseta, která sídlí v Doksech u Kladna, se až dosud zabývala takřka výhradně obchodem s chemickými látkami. Výrobna oxidu chromitého, který se používá jako aktivní vrstva audio a videokazet, by měla být jejím prvním výrobním podnikem. Oponenti ze sdružení Polabí a z Klubu za záchranu Polabí (nymburská pobočka Dětí Země) však argumentují, že technologie, navrhovaná v Nymburce, zatím funguje jen v Kazachstánu.

Jak nám potvrdila pracovnice odboru posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) Ministerstva životního prostředí ČR (MŽP), je už připraven návrh stanoviska k dokumentaci EIA. Stanovisko musí podepsat náměstkyně ministra životního prostředí Eva Tylová. Až do té chvíle je stanovisko MŽP neveřejné. "Bez ohledu na to, zda stanovisko bude kladné či záporné, je zřejmé, že názor veřejnosti by neměl být opomenut v územním, případně stavebním řízení," říká ale už dnes Vojtěch Krameš.


reklama

 
Jakub Kašpar

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist