https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/proti-kaceni-lesa-v-nemecku-protestovaly-v-praze-tri-desitky-lidi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Proti kácení lesa v Německu protestovaly v Praze tři desítky lidí

10.9.2018 00:20 | PRAHA (ČTK)
Proti kácení hambašského lesa v Porýní na západě Německa kvůli plánu na rozšiřování uhelného lomu protestovaly v pátek v Praze před německým velvyslanectvím asi tři desítky lidí. / Ilustrační foto
Proti kácení hambašského lesa v Porýní na západě Německa kvůli plánu na rozšiřování uhelného lomu protestovaly v pátek v Praze před německým velvyslanectvím asi tři desítky lidí. / Ilustrační foto
Licence | Volné dílo (public domain)
Proti kácení hambašského lesa v Porýní na západě Německa kvůli plánu na rozšiřování uhelného lomu protestovaly v pátek v Praze před německým velvyslanectvím asi tři desítky lidí. Podle organizátorů chtěli také podpořit tamní ochránce lesa. Pražská akce iniciativ Limity jsme my a Kolektiv 115 s podporou organizace Greenpeace trvala asi půlhodinu.
 

Lidé si přinesli transparenty s nápisy vyjadřujícími solidaritu s tamními aktivisty, nebo naopak kritizující těžební a energetickou firmu. "Uhlí patří pod zem," stálo na jiném transparentu. Stejné i další obdobná hesla účastníci před velvyslanectvím provolávali.

Jeden z řečníků vyzdvihl německou energetiku z pohledu podpory obnovitelných zdrojů a odstavování jaderné energie. V případě uhlí je ale podle něho situace v Německu horší než v České republice, kde je podle něj velmi špatná. Lokalita Hambach je symbolická stejně jako Horní Jiřetín na severu Čech, podotkl.

Protest se odehrál na parkovišti před velvyslanectvím. Na akci dohlíželi policisté, kteří účastníky oddělili od budovy a přiléhající ulice kovovými plůtky.



reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist