https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/proti-stavbe-supermarketu-albert-se-odvolali-sousedni-vlastnici-i-radni-prahy-2
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Proti stavbě supermarketu Albert se odvolali sousední vlastníci i radní Prahy 2

6.11.2001 14:03 | PRAHA (ČIA)
Odvolání proti stavebnímu povolení na výstavbu supermarketu Albert, který hodlá vybudovat společnost Ahold ve Francouzské ulici na Praze 2, dnes podalo pět vlastníků sousedních nemovitostí prostřednictvím zastupitele Prahy 2 Radima Perlína (ODA). Prodejna má být vybudována ve dvoře, kde podle územního plánu nesmí vzniknout nic většího než 200 metrů čtverečních. "Projekt supermarketu však počítá s více než 700 metry čtverečními," uvedl dnes pro ČIA zastupitel Perlín.
 

Podle jeho slov byla Radě městské části Praha 2 předána petice proti této stavbě s 254 podpisy občanů. "Rada v pondělí petici projednala a víceméně jednohlasně se rozhodla, že také podá odvolání na magistrát proti stavebnímu povolení," pokračoval Perlín. Městská část Praha 2 je jedním z vlastníků sousedních nemovitostí proto může toto odvolání podat.

Jak ČIA řekl tiskový mluvčí společnosti Ahold Arne Kejdana, stavební povolení došlo na Magistrát hlavního města Prahy 23. října a od tohoto dne běží 15denní lhůta pro podání odvolání. "Pokud nebude podané v této lhůtě odvolání, začne stavba po těchto 15 dnech," uvedl Kejdana. Dokončení stavby je pak plánováno na konec března 2002.

Stavbou supermarketu by byl ale podle slov Perlína porušen zákon, a to hned v několika případech. "Jednak v tomto dvoře nesmí být nic většího než 200 metrů čtverečních a tím, že se tu postaví něco většího dochází ke změně využití pozemku. Dále zde není vyřešena doprava, neboť projekt nepočítá s parkovištěm," řekl také Perlín. Jak dodal, není vyřešeno ani zásobování, vjezd je totiž pro velká zásobovací auta příliš malý. U každé stavby podobného typu by také měly být alespoň dvě místa pro invalidy a také s těmi projekt nepočítá.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist