https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/protipovodnovy-system-ve-visnove-se-osvedcil
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Protipovodňový systém ve Višňové se osvědčil

12.7.2001 14:35 | VIŠŇOVÁ (ČIA)
Společná patnáctimilionová investice do protipovodňového systému v obci Višňové ve Frýdlantském výběžku na Liberecku se osvědčila. Dnes to potvrdila starostka Višňové Marie Matušková. "V posledních dnech jsme zažili několik silných přívalových dešťů a řeka Smědá i potoky zůstaly ve svých korytech. Ve funkci starostky jsem více než dvacetkrát kvůli povodním vyhlašovala stav ohrožení. Letos začínám věřit, že se velké vody můžeme přestat bát," řekla Matušková.
 

Obec Višňová byla v minulosti zaplavena vždy při déletrvajících nebo silných přívalových srážkách. Voda zaplavila komunikace, zahrady a sklepy domů. V posledních letech čelili občané Višňové velké vodě čtyřikrát i pětkrát v roce.

Vloni pracovníci Povodí Labe dokončili kompletní protipovodňový sytém. Zpevnili hráze řeky Smědé, Minkovického a Višňovského potoka. Postavili pod silnicí nové propustky, které pojmou více vody a prohloubili koryto řeky Smědé. Obec na vybudování systému přispěla třemi miliony korun.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist