https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/provoz-prvniho-bloku-je-temelin-znovu-oddalen
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Provoz prvního bloku JE Temelín znovu oddálen

20.2.2001 15:40 | PRAHA, TEMELÍN (ČIA)
Štěpná reakce v jaderné elektrárně Temelín (JETE) nebude prozatím obnovena. Podle mluvčího Státního úřadu pro jadernou bezpečnost (SÚJB) Pavla Pittermanna nejsou totiž prozatím dokončeny prověrky na sekundárním okruhu JETE. "Štěpná reakce bude zahájena, až k tomu dá náš úřad souhlas," uvedl dnes Pittermann pro ČIA.
 

"Práce na sekundárním okruhu končí, nyní by se mělo začít ohřívat. Štěpná reakce není zatím na pořadu dne, ale měla by být zahájena do konce týdne," upozornil Václav Brom z tiskového oddělení JETE. Reaktor prvního bloku Jaderné elektrárny Temelín JETE byl kvůli revizi vyvolané nestandardními vibracemi na přívodním potrubí turbíny odstaven 17. ledna 2001. Představitelé elektrárny, firmy Škoda Energo a ministerstva průmyslu a obchodu se původně dohodli, že chvění přívodního potrubí turbíny by mělo být odstraněno do 5. února.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist