https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prumerna-cena-quotzlute-elektrinyquot-vzrostla-o-37-procenta
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průměrná cena "žluté elektřiny" vzrostla o 3,7 procenta

4.10.2001 18:30 | PRAHA (ČIA)
O 3,7 procenta vzrostla průměrná cena "žluté elektřiny" z původních 73,4 haléře za kilowatthodinu na nynějších 76,1 haléř za kilowatthodinu. Společnost ČEZ vypsala výběrové řízení, ve kterém se o tuto nejlevnější elektřinu o objemu 2,7 terawatthodiny pro příští rok ucházelo 16 zájemců. ČIA to dnes sdělil tiskový mluvčí společnosti ČEZ.
 

Ve výběrovém řízení uspěli především licencovaní obchodníci, ale také distribuční společnosti a oprávnění zákazníci. Smlouva s vítězi bude uzavřena v nejbližší době. Podle podmínek soutěže činila kauce jeden milion korun za každých poptávaných 17,520 milionu kilowatthodin, minimálně však dva miliony korun.

Nejlevnější "žlutou elektřinu" nabídl ČEZ distribučním společnostem na začátku září. Minulý týden společnost nabídla další tři produkty, opět přednostně distribučním firmám. Jedná se o "zelenou elektřinu", "červenou elektřinu" a "modrou elektřinu". Ceny všech těchto produktů jsou hluboko pod průměrnou cenou v letošním roce, kdy regulátorem byla stanovena průměrná cena 97 haléřů za kilowatthodinu.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist