https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prumyslova-zona-borska-pole-je-temer-plna
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průmyslová zóna Borská pole je téměř plná

19.12.2002 09:55 | PLZEŇ (ČIA)
Už jen 11,7 hektaru volných pozemků zbývá v plzeňské průmyslové zóně Borská pole. Plzeňský magistrát nyní jedná se třemi společnostmi, které mají o pozemky zájem. Jde o zahraniční firmy, z nichž jedna se zabývá automobilovým průmyslem a dvě působí v oblasti stavebnictví. Bez bližších podrobností to uvedl primátor Plzně Jiří Šneberger. Dva zájemci podle Šnebergera zvažují koupi celého volného pozemku, jeden pouze část.
 

Zbývající volná plocha představuje zbytek třicetihektarového pozemku blokovaného městem pro mexickou firmu Nemak, která hodlala v Plzni vybudovat závod na výrobu hliníkových hlav motorů. V loňském roce ale Nemak od projektu ustoupil.

Borská pole zaujímají plochu 125 hektarů. Projekt průmyslové zóny vznikl na plzeňské radnici počátkem devadesátých let. Vybudování infrastruktury přišlo město na 250 milionů korun. První firmou, která zde začala v roce 1996 vyrábět, byla japonská Matsushita.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist