https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prumyslova-zona-prosmyky-ma-byt-dokoncena-v-zari
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průmyslová zóna Prosmyky má být dokončena v září

4.5.2003 11:28 | LOVOSICE (ČIA)
Do konce letošního září má být uzavřena příprava průmyslové zóny Prosmyky u Lovosic. Do zóny na ploše 15 hektarů by tak mohli přijít první investoři letos na podzim. ČIA to řekl Ivo Malík ze společnosti Dopravně zbožové centrum (DZC) Lovosice. Náklady na přípravu samotné zóny mají přesáhnout 30 milionů korun.
 

Společně s CzechInvestem i samostatně jedná město Lovosice o obsazení nové zóny investory. V úvahu připadá podle Malíka buď jeden větší investor, který využije prakticky celou plochu průmyslové zóny, nebo několik investorů menších a středních.

Výhodou zóny Prosmyky stejně jako dalších průmyslových areálů u Lovosic je bezprostřední návaznost na budoucí mezinárodní magistrálu D 8, která spojí Prahu s Drážďany, Berlínem a Skandinávií. Dále přímé napojení na mezinárodní rychlostní železniční koridor Berlín - Praha - Vídeň a na labskou vodní cestu. Průmyslová zóna Prosmyky bude propojena přes Labe s Litoměřicemi novým silničním mostem. Výstavba mostu je Ústeckým krajem plánovaná do roku 2006 a vyžádá si včetně nové silniční komunikace investici kolem 800 milionů korun.

V první dokončené průmyslové zóně DZS v Lovosicích už působí na ploše 25 hektarů tří japonské firmy Tokai Rica, Tris a Ayoama, a dvě menší české firmy. Do průmyslových zón dosud město Lovosice s pomocí státu investovalo přes 200 milionů korun. Ještě letos chce soukromá firma zahájit v Lovosicích výstavbu logistického centra za 270 milionů.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist