https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prumyslova-zona-ve-stode-je-zcela-zaplnena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Průmyslová zóna ve Stodě je zcela zaplněná

23.1.2003 08:12 | STOD (ČIA)
Třináctihektarová průmyslová zóna ve Stodě na Plzeňsku je už zcela zaplněná. Společnosti Glaverbel a Murr, které zde několik let působí, se nyní rozhodly rozšířit své pozemky. Expanzi závodu na výrobu speciálního skla hodlá realizovat společnost Glaverbel, provozy hodlá rozšířit i německá firma Murr CZ s. r. o., která se zabývá elektrovýrobou. Dnes to ČIA potvrdil stodský starosta Lubomír Jungbauer.
 

Glaverbel rozšíří svůj dosud tříhektarový pozemek o dalších 1,3 hektaru. Investice do nových provozů představuje 41 milionů korun. Výši investice společnosti Murr, která získala hektarový pozemek, Jungbauer neupřesnil.

Stávající průmyslovou zónu ve Stodě již nelze dále rozšířit, plochu podle Jungbauera obklopují silnice a železnice. Díky rozvoji zóny je ve Stodě, který má 3600 obyvatel, minimální nezaměstnanost. Omezujícím faktorem pro další investory by podle starosty byl i nedostatek pracovních sil.

Zřízení průmyslové zóny ve Stodě v letech 1999 až 2000 si vyžádalo investici ve výši 24,49 milionu korun. Projekt zóny vypracovaly plzeňské společnosti VPÚ a IP projekt. Zhotovitelem byla akciová společnost Vodní stavby Praha, závod 01 Plzeň. Stodská průmyslová zóna získala v roce 2001 ocenění udělené agenturou CzechInvest za urbanistickou podobu, zejména její citlivé začlenění do krajiny na okraji města.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist