https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prvni-blok-jete-obnovil-dodavky-elektriny
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

První blok JETE obnovil dodávky elektřiny

14.7.2004 16:41 | TEMELÍN (ČIA)
Dodávky elektřiny do rozvodné sítě dnes v 15:28 hodin obnovil první blok Jaderné elektrárny Temelín (JETE). Výkon reaktoru nyní dosahuje 39 procent kapacity, výkon turbogenerátoru činí 270 megawattů. "Do konce tohoto týdne bude provozní personál postupně provádět na výkonových úrovních 50, 75 a 80 procent předepsané testy reaktoru a dalších zařízení bloku," sdělil ČIA tiskový mluvčí JETE Milan Nebesář.
 

Na prvním bloku probíhala od 17. dubna tříměsíční odstávka spojená s výměnou jedné čtvrtiny palivových článků a údržbou zařízení. Druhý blok JETE, který 2. června postihla závada na jednom ze tří vnějších transformátorů, běží od 21. června na plný výkon.

JETE s instalovaným výkonem 2000 MW je největší elektrárnou v ČR. První blok zahájil běžný provoz v červnu 2002, druhý blok byl uveden do provozu v dubnu 2003. Oba bloky JETE od počátku roku vyrobily 5,22 miliardy kilowatthodin


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist