https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prvni-temelinsky-blok-vstoupil-do-rezimu-tri
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

První temelínský blok vstoupil do režimu tři

4.10.2000 09:30 | TEMELÍN/PRAHA (ČIA)
První blok Jaderné elektrárny Temelín (JETE) vstoupil v úterý po ohřevu vody v primárním okruhu do tzv. režimu tři. ČIA to dnes oznámil mluvčí JETE Milan Nebesář. Předcházelo tomu úterní dosažení teploty vyšší než 150 C, kterou blok dosáhl režimu čtyři. "Postupně jsme provedli povinné provozní testy, které jsou předepsány při každém náběhu bloku," doplnil Nebesář.
 

Jednou z důležitých zkoušek bylo provedení opakovaných zkoušek pojistných ventilů na parogenerátorech. "Tyto zkoušky byly úspěšně provedeny dnes po půlnoci," uvedl mluvčí.

Poté obsluha pokračovala v plynulém nahřívání bloku a dnes v ranních hodinách byla teplota vody v primárním okruhu stabilizována na 261 C, znamenající přechod bloku do režimu tři. "V něm provedeme zkoušky, které ještě nebyly provedeny nebo při nichž nebyla splněna všechna předepsaná kritéria určená Státním úřadem pro jadernou bezpečnost . Pokud budeme ve všech zkouškách úspěšní, provedeme jejich zdokladování a poté požádáme státní úřad o povolení ke spuštění reaktoru," doplnil Nebesář.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist