https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prvni-vozy-tesla-vyrobene-v-nemecku-maji-byt-predany-pristi-utery
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

První vozy Tesla vyrobené v Německu mají být předány toto úterý

21.3.2022 00:40 | BERLÍN (ČTK)
Zdroj | Pexels
První elektromobily Tesla vyrobené v závodě automobilky Gigafactory 4 u Berlína mají být předané toto úterý. Místní politici očekávají, že se celodenní akce zúčastní i šéf Tesly Elon Musk, napsal list Handelsblatt.
 

"Očekávám, že Elon Musk tam v úterý bude," řekl deníku ministr hospodářství spolkové země Braniborsko Jörg Steinbach. "Když nějaká Gigafactory zahajuje provoz, první auta se předávají za přítomnosti Elona Muska," dodal.

Tesla získala povolení zprovoznit německý závod od braniborských úřadů v březnu. Do té doby budovala továrnu v braniborském Grünheide nedaleko Berlína s předběžnými povoleními. Závod měl být původně otevřen loni v létě, je ústředním bodem Muskových ambicí porazit lídra evropského trhu koncern Volkswagen.

Volkswagen má v současnosti v Evropě čtvrtinový podíl na prodeji elektromobilů, zatímco Tesla drží podíl 13 procent.


reklama

 
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist