https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/prvni-vzdelavaci-projekt-o-vstupu-do-eu-bude-na-ustecku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

První vzdělávací projekt o vstupu do EU bude na Ústecku

6.12.2001 15:50 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
V Ústeckém kraji bude zatím jako v jediném regionu České republiky realizován pilotní projekt s názvem "K čemu je nám Evropská unie (EU)?". Autor projektu Michal Nekvasil z Informačního centra EU při Delegaci Evropské komise v České republice (ČR) dnes pro ČIA uvedl, že projekt má prostřednictvím vzdělávacích akcí, besed, tématických diskusí a kulatých stolů oslovit co nejvíce občanů.
 

"Až budou lidé v plánovaném referendu rozhodovat o našem vstupu do EU, měli by mít co nejvíce informací, co to bude pro nás znamenat. A k tomu chceme přispět naším projektem, který je vůbec prvním z kandidátských zemí, usilujících o vstup do EU. Na Ústecku se na realizaci projektu vedle pražského Informačního centra EU bude podílet Magistrát města Ústí nad Labem, Agentura regionálního rozvoje Euroregionu Labe, komunitní nadace a další instituce. Ústecký kraj jsme jako první v ČR zvolili proto, že sousedí s Německem a realizuje se zde řada projektů s podporou EU," sdělil Nekvasil.

Od 12. prosince 2000 do června 2001 se v Ústí nad Labem pro veřejnost uskuteční celkem sedm tématických vzdělávacích podvečerů, které připraví letos na jaře otevřené Regionální informační středisko EU pro Ústecký kraj. Účastníci vzdělávacích akcí se podle Nekvasila seznámí regionální a strukturální politikou EU, s konkrétními projekty s podporou EU v Euroregionu Labe. Představí také, jakou politiku bude EU zastávat v oblasti životního prostředí, v rozvoji školství a vzdělávání, a hodlá podpořit neziskový sektor a nevládní organizace. Hovořit se bude také o postavení malých a středních podniků před vstupem a po vstupu do EU a budoucím řešení sociálních záležitostí. Nový pilotní projekt objasňování vstupu České republiky do EU počítá i širokou mediální podporou.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist