https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pvk-zvysily-dozor-v-upravnach-vody
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PVK zvýšily dozor v úpravnách vody

21.3.2003 13:14 | PRAHA (ČIA)
Zvýšený dozor na všech úpravnách vody zavedly v souvislosti s válečným konfliktem v Iráku Pražské vodovody a kanalizace (PVK). Ostrahu zdrojů pitné vody pro hlavní město Prahu zajišťují kromě nepřetržité bezpečnostní služby a monitorovacího systému také policisté a příslušníci Armády ČR. ČIA o tom dnes informovala tisková mluvčí PVK Marcela Dvořáková.
 

Největší z těchto zdrojů, kterým je úpravna vody Želivka, pomáhají hlídat příslušníci Policie ČR a vojáci české armády. Na bezpečný provoz vodárny v Káraném dohlížejí policisté z Prahy - Východ a úpravnu vody v Podolí střeží příslušníci pražské městské policie. Zvýšená pozornost je věnována i kontrole kvality vody.

Na všech úpravnách vody Pražských vodovodů a kanalizací se k monitorování okamžité toxicity využívá pstruh duhový, který je podle odborníků nejvhodnější.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist