https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pvt-chce-zajistovat-elektronicke-mytne
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

PVT chce zajišťovat elektronické mýtné

12.10.2004 16:15 | BRNO (ČIA)
Společnost PVT má zájem se zúčastnit případného výběrového řízení na zajištění elektronického mýtného v České republice. "PVT má ambice stát se členem konsorcia, které by elektronické mýtné v ČR zavádělo," uvedl pro ČIA na veletrhu Invex generální ředitel PVT Jiří Fabián.
 

Podle jeho slov se společnost o mýtné zajímá dlouhodobě. "Na základě zkušeností Německa se zaváděním mýtného jednoznačně preferuji satelitní systém," uvedl Fabián s tím, že PVT je schopno dodat řešení i pro pozemní systém výběru mýtného.

Strategii zavádění elektronického mýtného v ČR schválila vláda v květnu 2004. Ministr dopravy Milan Šimonovský předpokládá, že v polovině příštího roku bude znám vítěz soutěže na provozovatele systému a na začátku roku 2006 se spustí provoz systému minimálně na testovacím 100kilometrovém úseku některé české dálnice.

Společnost PVT patří mezi pět nejvýznamnějších poskytovatelů IT služeb v České republice. Poskytuje služby systémové integrace, konzultací ICT/IS a outsourcingu. Novým majitelem PVT je od května 2004 polský Prokom Software SA.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist