https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/pytlaci-v-tanzanii-zastrelili-brita-ktery-hledal-mrtve-slony
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Pytláci v Tanzanii zastřelili Brita, který hledal mrtvé slony

1.2.2016 09:36 | DÁRESALÁM (ČTK)
Tanzanie bojuje s pytláky, kteří kvůli obchodům se slonovinou vybili od roku 2009 až 60 procent tamních slonů. Jejich současný stav se odhaduje na 40.000 kusů
Tanzanie bojuje s pytláky, kteří kvůli obchodům se slonovinou vybili od roku 2009 až 60 procent tamních slonů. Jejich současný stav se odhaduje na 40.000 kusů
Pytláci v Tanzanii zabili britského pilota vrtulníku, který pracoval pro ochránce přírody a pátral po pytlácích. Roger Gower byl zastřelen, když se s vrtulníkem přiblížil k ostatkům tří nelegálně zabitých slonů. "Tato tragická událost ukazuje, jaké riziko a jakou cenu si vyžaduje ochrana přírody v Tanzanii," sdělila ke Gowerově mrtí Friedkinova nadace, která se zabývá ochranou několika oblastí v této africké zemi.
 

Podle tanzanských zdrojů se incident stal v pátek v rezervaci Maswa, ležící v blízkosti parku Serengeti. Gower byl zasažen palbou z automatické zbraně, ale přesto se mu ještě podařilo vrtulník dostat na zem. Zemřel ale dřív, než k němu dorazila pomoc.

Úmrtí britského občana v Tanzanii už potvrdilo britské ministerstvo zahraničí, které se snaží poskytnout pomoc rodině.

Tanzanie bojuje s pytláky, kteří kvůli obchodům se slonovinou vybili od roku 2009 až 60 procent tamních slonů. Jejich současný stav se odhaduje na 40.000 kusů.

Gowerovi bylo 37 let. Původně pracoval jako účetní v Londýně, rozhodl se ale, že svůj život od základů změní. Prošel školením, aby mohl začít létat v Africe. Jeho vrazi jsou stále na svobodě.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist