https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/qounex-real-informoval-sazku-o-vypovezeni-smlouvy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Qounex Real informoval Sazku o vypovězení smlouvy

10.2.2003 20:10 | PRAHA (ČIA)
Společnost Quonex Real, které patří pozemky pod budovanou novou hokejovou halou v Praze 9, dnes dopisem informovala firmu Sazka o svém jednostranném odstoupení od smlouvy o budoucí kupní smlouvě. Sazka přitom halu na uvedených pozemcích již staví. "Podle našeho názoru je toto odstoupení ze strany Quonex Real neodůvodněné, protože Sazka uzavřenou smlouvu žádným způsobem neporušila," řekla ČIA tisková mluvčí Sazky Stanislava Doubravová.
 

Podle jejích slov jednou z podmínek smlouvy o budoucí kupní smlouvě bylo, že společnosti Quonex Real se zakazuje bez souhlasu společnosti Sazka zatěžovat převáděné pozemky nad rámec zatížení existujícího při podpisu smlouvy, což prý firma nejméně ve dvou případech učinila. V případě odstoupení od smlouvy je Quonex Real povinen Sazce zaplatit dosavadní výdaje na stavbu, které dosáhly 140 milionů korun.

Důvodem výpovědi smlouvy se Sazkou je prý to, že Sazka vlastníkovi pozemků, tedy firmě Quonex Real nezaplatila v termínu padesátimilionovou splátku. Sazka však tyto peníze nezaplatila kvůli exekuci, které pozemky podlehly pro finanční potíže jejich majitele. Kvůli nejasnostem o dalším osudu pozemků Sazka minulý týden výstavbu haly přerušila a žádá státní záruku za úvěr ve výši šesti miliard korun. Vláda by se touto žádostí měla zabývat ve středu 12. února.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist