https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rada-ct-doporucila-balvinovi-porad-nedej-se-zmenit
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rada ČT doporučila Balvínovi pořad Nedej se! změnit

24.1.2002 17:59 | PRAHA (ČIA)
Ekologický pořad České televize (ČT) Nedej se! bude muset v budoucnosti doznat změn ve smyslu větší vyváženosti informací a poskytování rovnocenného prostoru všem ekologickým názorům. Vyplývá to ze závěrů, ke kterým Rada ČT dospěla na svém zasedání 23. ledna. Podle radních je podobný ekologicky zaměřený pořad, který upozorňuje na poškozování životního prostředí, potřebný a televize by jej měla mít ve své nabídce. Tvůrci pořadu však podle Rady porušují zásady veřejnoprávního vysílání.
 

Radním se zejména nelíbilo, že autoři Nedej se! prosazovali jeden názorový proud, nenechali zaznít ve stejné míře protinázor a nedali tak možnost divákovi, aby si svobodně vytvořil názor vlastní. Kromě jiného také na podporu svých tezí uvádějí argumenty a tvrzení, která ne vždy odpovídají skutečnosti, a používají manipulativních technických postupů k ovlivnění diváckých postojů, jako například zpomalené záběry nebo tísnivý hudební podkres.

Pořad v minulosti podrobili kritice ministr životního prostředí Miloš Kužvart, starostové některých šumavských obcí nebo ekologický publicista Ivan Brezina. Pořad je nositelem několika ekologických a televizních cen, například Ceny českého filmového a televizního svazu Trilobit 1996 nebo ceny nadace Nika z roku 1997. Nedej se! vzniká v tvůrčí skupině Anny Beckové v dramaturgii Pavla Bezoušky.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist