https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rada-obci-na-mladoboleslavsku-by-se-mohla-dockat-kanalizace
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Řada obcí na Mladoboleslavsku by se mohla dočkat kanalizace

20.6.2017 06:00 | M. BOLESLAV (ČTK)
Projekt počítá se stavbou kanalizace v obcích Horní Stakory, Malá Bělá, Hrdlořezy, Písková Lhota, Brodce, Úherce, Kolomuty, Holé Vrchy, Semčice a v místní části Mladé Boleslavi Podchlumí. / ilustrační foto
Projekt počítá se stavbou kanalizace v obcích Horní Stakory, Malá Bělá, Hrdlořezy, Písková Lhota, Brodce, Úherce, Kolomuty, Holé Vrchy, Semčice a v místní části Mladé Boleslavi Podchlumí. / ilustrační foto
Foto | Rasbak / Wikimedia Commons
Řada obcí na Mladoboleslavsku by se v příštích letech mohla dočkat nové kanalizace. Společnost Vodovody a kanalizace Mladá Boleslav (VaK MB) má plán na stavbu kanalizace pro devět obcí a jednu část Mladé Boleslavi. Náklady se odhadují zhruba na 700 milionů korun. O tom, jestli se kanalizace bude stavět, rozhodne dotace, řekl ČTK technický náměstek ředitele VaKu Tomáš Žitný.
 

"Vše záleží na tom, zda se podaří získat dotační prostředky, bez nich není možné projekt financovat," řekl Žitný. Projekt počítá se stavbou kanalizace v obcích Horní Stakory, Malá Bělá, Hrdlořezy, Písková Lhota, Brodce, Úherce, Kolomuty, Holé Vrchy, Semčice a v místní části Mladé Boleslavi Podchlumí.

Kromě výstavby splaškových kanalizací je součástí projektu rekonstrukce čistírny odpadních vod Bakov nad Jizerou a Semčice. "Bude realizována i obnova nevyhovujících vodovodních řadů, které naše společnost vlastní, tyto práce bude plně hradit naše společnost," dodal Žitný.

Pokud se společnosti podaří dotaci získat, práce budou moci začít na konci příštího roku. Vlastní výstavba podle Žitného potrvá zhruba třicet měsíců.

Například Čelákovice u Prahy v následujících pěti letech zrekonstruují kanalizaci v městské části Jiřina. V rámci výměny kanalizačních řadů nechá město také zkontrolovat vodovodní potrubí a tam, kde bude jeho stav nevyhovující, ho nechá vyměnit. Letos chce město dokončit projektovou dokumentaci a získat potřebná stavební povolení. Odhadované náklady na rekonstrukci se pohybují kolem 250 milionů korun.


reklama

 
Další informace |
Líbil se vám článek? Přispějte si na napsání dalšího.
BEZK využívá agenturní zpravodajství ČTK, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČTK je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČTK.

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist