https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rada-usteckeho-kraje-vyhlasila-soutez-na-sanaci-zony-triangl
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rada Ústeckého kraje vyhlásila soutěž na sanaci zóny Triangl

16.1.2003 17:03 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Vyhlášení veřejné obchodní soutěže na plnění veřejné zakázky "Sanace starých ekologických zátěží průmyslové zóny Triangle" včetně úpravy textu vyhlášení schválila 15. ledna Rada Ústeckého kraje. Jedná se o zakázku v objemu více než 300 milionů korun. Peníze na sanaci půjdou ze státního rozpočtu. Pro ČIA to dnes uvedl hejtman Jiří Šulc.
 

Text vyhlášení veřejné soutěže bude zveřejněn v Obchodním věstníku. Výběrovou komisi jmenuje stát a kraj do ní navrhl své členy. "Podařilo se nám zapracovat do textu vyhlášení jako jedno z kritérií, aby měly na sanaci určitý podíl regionální firmy. Usilujeme, aby sanace byla dokončena ještě letos," řekl Šulc. Vše bude podle něj nyní záležet na vládě a ministerstvu financí.

Podle Šulce byly právě nedořešené ekologické zátěže jedním ze dvou hlavních důvodů, proč francouzské konsorcium PSA Peugeot Citroën nakonec dalo při výstavbě nové automobilky přednost slovenské Trnavě před severočeským Žatcem. Šulc soudí, že sanaci zóny Triangle je třeba urychleně dokončit již kvůli dalším zájemcům o investování, aby se neopakovala situace s PSA Peugeot. Bývalá Zemanova vláda schválila v lednu 2002 na likvidaci starých ekologických zátěží v severozápadních Čechách 15 miliard korun a toto rozhodnutí by měl dodržet i Špidlův kabinet.

Ústecký kraj již dříve vyhlásil veřejnou obchodní soutěž na demolice staveb a objektů armády v budoucí zóně Triangle. Na demolice má být proinvestováno více než 40 milionů korun. Otevírání obálek s nabídkami se uskuteční na Úřadu Ústeckého kraje 24. ledna od 10.00 hodin v zasedací místnosti 740.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist