https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radni-pardubickeho-kraje-a-mesta-pardubice-nasli-spolecnou-rec
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radní Pardubického kraje a města Pardubice našli společnou řeč

17.10.2001 15:50 | PARDUBICE (ČIA)
Společnou řeč týkající se problematiky regionu se vůbec poprvé snažili na večerním úterním jednání nalézt představitelé Pardubického kraje s radními Magistrátu města Pardubic. Jak dnes informovala ČIA mluvčí krajského úřadu Sylva Zajíčková, pozval hejtman radní města s tím, že by se takováto setkání mohla stát místem pravidelné výměny informací.
 

"Hovořilo se například o zřízení pobočky Krajského soudu v Pardubicích, působení kulturně-společenských subjektů ve městě, jako je muzeum, galerie a knihovna na straně jedné a divadlo a filharmonie na straně druhé," řekla mluvčí.

Tématem byl i rozvoj silniční sítě, dopravní dostupnost a značení Pardubic jako cíle v rámci celé ČR. "Bavili jsme se i o nemovitostech společného zájmu, jakou je například budova stávajícího Okresního úřadu v Pardubicích (OkÚ). V této věci jsme s primátorem města podepsali společné komuniké," řekl hejtman Línek. V komuniké, které má ČIA k dispozici, se mimo jiné uvádí, že při respektování usnesení vlády k problematice dalšího využití majetku státu po ukončení činnosti okresního úřadu budou Rada Pardubického kraje a Rada města Pardubic v budoucnu činit společné kroky k tomu, aby objekt OkÚ v Pardubicích sloužil pro orgány komunální a regionální samosprávy a orgány územní veřejné správy.

Radní si také vyměnili informace k problematice životního prostředí, především v oblasti protipovodňové ochrany území. Na závěr se obě rady dohodly na podobných setkáních minimálně jednou do roka.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist