https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radni-plzenskeho-kraje-budou-podporovat-obce-v-sumavskem-parku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radní Plzeňského kraje budou podporovat obce v šumavském parku

24.7.2001 17:19 | PLZEŇ (ČIA)
Obhajovat a prosazovat stanoviska obcí v chystaném zákonu o Národním parku Šumava chce plzeňská krajská rada. Její členové se dnes dohodli, že je třeba zakotvit ochranné podmínky parku do zákona. Stejně důležité je podle nich zákonem také ošetřit podmínky pro zabezpečení nezbytného rozvoje obcí ležících na chráněném území. Novinářům to dnes řekl první zástupce plzeňského hejtmana Václav Červený. Podle něj bude kraj hledat všechny možnosti jak vznik zákona ovlivnit.
 

"Nechceme připustit, aby se obce v rámci své polohy v parku staly nesamosprávnými. Rovněž se nám zdá nepřijatelné, aby vlastníci ať už obce nebo jiné osoby, nemohli nakládat se svým majetkem. Například aby obce nedostávaly daň z nemovitostí, aby nemohly nakládat se svými lesy. Je třeba hledat taková řešení, která budou přijatelná v rámci potřebné ochrany území," uvedl druhý zástupce plzeňského hejtmana Stanislav Rampas.

Plzeňští krajští radní chtějí v rámci svých kontaktů jednat o podobě zákona s jeho parlamentními zpravodaji. Svoje záměry hodlají rovněž koordinovat se svými kolegy v Jihočeském kraji.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist