https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radni-usteckeho-kraje-chteji-na-labi-jezy
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radní Ústeckého kraje chtějí na Labi jezy

1.12.2001 15:44 | DĚČÍN/ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Jednání s ministrem životního prostředí Milošem Kužvartem o dostavbě vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb na Labi hodlají vyvolat radní Ústeckého kraje. Statutární zástupce hejtmana Jaroslav Foldyna (ČSSD) dnes ČIA řekl, že závěrečný posudek odborníků z nedávného veřejného projednávání výstavby jezů na Labi v Ústí nad Labem nepovažuje za správný. Ústecký kraj považuje stavbu vodních děl na Labi za významnou pro region a říční plavbu.
 

"Poslední závěry z ústeckého jednání byly příliš tendenční a odmítám je. Schůdná varianta přitom už byla s ekology projednána a bylo přihlédnuto k jejich názorům. Například ohledně snížení vzdutí hladiny Labe. Pro mě tím bylo jednání uzavřeno," zdůraznil Foldyna.

Podle jeho slov jde o menší nízkoprahové jezy, šetrné k přírodě. "Budu po politické i správní linii prosazovat prohlášení a vyzvu ministra Kužvarta ke společnému jednání," uzavřel Foldyna.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist