https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radni-usteckeho-kraje-podporili-vystavbu-vodnich-del-na-labi
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radní Ústeckého kraje podpořili výstavbu vodních děl na Labi

20.12.2001 09:14 | ÚSTÍ NAD LABEM (ČIA)
Výstavba dvou vodních děl Malé Březno a Prostřední Žleb na dolním Labi je v zájmu Ústeckého kraje. Na tom se jednoznačně shodlo všech 11 krajských radních. Statutární zástupce krajského hejtmana Jaroslav Foldyna (ČSSD) ČIA řekl, že v lednu 2002 musí rozhodnutí rady posvětit krajské zastupitelstvo.
 

"Souhlas kraje s plánovanou výstavbou obou nízkoprahových jezů potvrzuje vládě a ministerstvu životního prostředí požadovaný kredit veřejné prospěšnosti varianty výstavby v úseku Ústí nad Labem-Střekov - státní hranice s Německem ve schválené variantě ministerstva dopravy," upřesnil Foldyna. Proti výstavbě vodních děl protestuje několik ekologických iniciativ, zdůrazňujících zachování původní flóry a fauny a údajný výskyt bobra evropského.

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc (ODS) dodal, že uvažovaná výstavba vodních děl bude zakomponována do územního plánu rozvoje regionu a dalších dokumentů. "Důležité je, že jsme se na prospěšnosti obou staveb v radě kraje jednohlasně shodli. Plánovaných sedm miliard korun na výstavbu vodních děl považuji za lépe vynaložené státní a evropské peníze, než jsou stále narůstající náklady na výstavbu mezinárodního rychlostního železničního koridoru Děčín-Praha-Břeclav," konstatoval Šulc.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist