https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radni-v-havirove-akceptuji-pripominky-obyvatel-k-prestavbe-centra
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radní v Havířově akceptují připomínky obyvatel k přestavbě centra

25.7.2001 13:34 | HAVÍŘOV (ČIA)
Připomínky obyvatel Havířova k připravované přestavbě centra jejich města místní radní akceptují. Jak dnes pro ČIA uvedla tisková mluvčí havířovské radnice Jana Nováková, město vyhodnotilo červnovou anketu mezi obyvateli a většinu jejich návrhů zapracuje do projektu. "Lidé si nejčastěji přáli zachovat více zeleně, vybudovat více parkovacích míst v centru a cyklistické stezky, zprovoznit veřejné toalety a postavit místa, kde si mohou hrát děti," upřesnila Nováková.
 

Podle Novákové vznikne v centru města díky úpravám 45 nových parkovacích míst před obchodním domem Elan, bezplatně parkovat mezi hlavní poštou a bankou v Havířově bude moci 199 vozidel. "Při zpracování projektové dokumentace jsme rovněž dbali na vybudování bezbariérových přejezdů z chodníků na silnice nebo parkoviště," doplnila Nováková. Přestavba centra Havířova si vyžádá asi stomilionové náklady, letos město proinvestuje pětinu z nich.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist