https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radnice-stale-jedna-s-vlastniky-pozemku
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radnice stále jedná s vlastníky pozemků

20.4.2001 15:46 | HAVLÍČKŮV BROD (ČIA)
O rozumnou dohodu s posledními dvěma vlastníky pozemků se stále ještě snaží radnice v Havlíčkově Brodě. Ti svými nadsazenými podmínkami na prodej brzdí zahájení výstavby severovýchodní části obchvatu. Jak informoval starosta města Jaroslav Kruntorád, celou situací se opět zabýval výbor pro územní plán a rozvoj podnikání. Město nyní jako další vstřícný krok nabídlo oběma vlastníkům částečnou směnu a odkup.
 

Investorem pro výstavbu severovýchodní části obchvatu je Ředitelství silnic a dálnic, a pozemky tak v podstatě vykupuje stát. Radnice přesto v zájmu urychlení situace pomohla už před rokem ve vyjednávání se zhruba třicítkou vlastníků pozemků v místě obchvatu. S posledními dvěma majiteli se ale od té doby stále vedou jednání. Ta už přinesla alespoň příslib odprodeje, požadavky na výši ceny jsou však i nadále neúměrné. Podle starosty Kruntoráda by jejich akceptování nebylo spravedlivé vůči občanům, kteří na dané podmínky přistoupili ihned a bez výhrad.

Situace v průjezdnosti města se s blížící sezónou opět začíná stávat neúnosnou. Veřejnost proto stále více kritizuje vedení radnice, že se ještě nezačalo se stavbou důležitého segmentu obchvatu, který by měl propojit hlavní tah na Ždírec a Chrudim s výpadovkou na Prahu a tím odvést část dopravy z exponovaného centra.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist