https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radnice-v-dubi-trva-na-vyuzivani-parkoviste-pro-kamiony-na-cinovci
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radnice v Dubí trvá na využívání parkoviště pro kamiony na Cínovci

24.10.2001 13:42 | DUBÍ (ČIA)
Na povinném využívání parkoviště pro kamiony u starého hraničního přechodu Cínovec na Teplicku pro regulaci dopravy na trase E 55 trvá radnice v Dubí. Starostka města Jutta Kučerová dnes ČIA řekla, že v minulých hodinách dala městské policii příkaz k experimentu a parkoviště bylo na několik hodin uzavřeno.
 

"Směrem od Teplic se až na Cínovec vytvořila obrovská kolona kamionů. Ve městě bylo nedýchatelno a problémy s průjezdem měla i zdravotní služba nebo silničáři. Věřím, že policisté viděli, co by uzavření našeho obecního parkoviště na Cínovci způsobilo," uvedla Kučerová. Ta pro povinné využívání parkoviště s kapacitou 140 kamionů získala podporu dopravních odborníků z kraje a okresu a opírá se i o platnou legislativu.

Parkoviště u hraničního přechodu Cínovec vystavěla dubská radnice v první polovině 90. let. Po dokončení nového hraničního přechodu a celnice Cínovec - Altenberg přestala většina řidičů parkoviště využívat. Přestože se na E 55 tvořily dlouhé kolony vozidel, dopravní policie průjezd odstavným parkovištěm nepožadovala.

"Věřím, že se nyní s policisty dohodneme a průjezd parkovištěm budou vyžadovat. Ještě před otevřením nového přechodu u Altenbergu mělo město Dubí z parkoviště 12 milionů korun ročně. Nyní bychom od řidičů vybírali jen malý provozní poplatek," dodala starostka Dubí.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist