https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/radnice-v-orlove-bude-za-svoz-odpadku-doplacet
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Radnice v Orlové bude za svoz odpadků doplácet

28.12.2001 15:23 | ORLOVÁ (ČIA)
I přes zvýšení poplatku obyvatel za svoz komunálního odpadu v Orlové na Karvinsku bude místní radnice tuto službu v příštím roce dotovat částkou bezmála čtyři miliony korun. Poplatek na jednoho obyvatele se v roce 2002 zvýší z 348 na 444 koruny. „Zvolili jsme zlatou střední cestu. I kdyby domácnost měla na hlavu hradit za svoz odpadu pětistovku, radnici by to nijak výrazně nepomohlo,“ uvedl k problému místostarosta města Radislav Mojžíšek.
 

Důvodem zvyšování cen za svoz komunálního odpadu je ve městech a obcích novela zákona, která poplatky za ukládání tuny odpadu na skládkách zvyšuje z 50 na 200 korun. Orlová ročně na skládce firmy Depos v Horní Suché uloží kolem osmi tisíc tun odpadu. V příštím roce město potřebuje na likvidaci odpadků více než 19 milionů korun. Podle radních by maximální zvýšení cen za odvoz odpadků mohlo vést ke vzniku černých skládek ve městě.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist