https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakouska-ministryne-veri-ze-temelinska-otazka-bude-brzy-vyresena
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakouská ministryně věří, že temelínská otázka bude brzy vyřešena

8.11.2001 15:51 | PRAHA (ČIA)
Otázky kolem Jaderné elektrárny v Temelíně a vyrovnání se s minulostí byly stěžejními tématy hovorů při dnešní návštěvě ministryně zahraničních věcí Rakouska Benity Fererrové-Waldnerové v Senátu. Ministryni dnes odpoledne přijala skupina senátorek a senátorů v čele s předsedou Petrem Pithartem.
 

Fererrová-Waldnerová vyslovila naději, že do konce roku budou některé bilaterální spory vyřešeny. Jako příklad uvedla právě problematiku temelínské elektrárny a její možné propojení s uzavřením přístupové kapitoly "Energetická politika". "Rakouská vláda nebude - dostane-li se jí požadovaných garancí - žádným způsobem vetovat uzavření kapitoly," řekl po setkání Pithart.

Minulosti je věnována i konference s názvem "Česká republika a Rakousko ve sjednocující se Evropě", která za účasti ministryně začíná dnes v konferenčním centru ve Štiříně. "Oba jsme potvrdili, že čekáme velmi napjatě na to, jak experti z obou stran si s problémem poradí," dodal Pithart.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

 
reklama


Pražská EVVOluce

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist