https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakousko-poskytne-cr-zkusenosti-s-rozvojem-venkova
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakousko poskytne ČR zkušenosti s rozvojem venkova

18.3.2002 18:21 | PRAHA (ČIA)
O zkušenostech Rakouska se vstupem do Evropské unie, zkušenostech s programy rozvoje venkova a o vytvoření podmínek pro bližší kontakty zemědělců a zemědělských podnikatelů obou zemí bude v průběhu své zítřejší návštěvy Bruselu hovořit se svým rakouským protějškem Wilhelmem Moltererem český ministr zemědělství Jan Fencl. Dnes o tom informoval jeho tiskový mluvčí Pavel Kovář.
 

Zítra se totiž podle Kováře v Bruselu uskuteční v rámci jednání Rady ministrů zemědělství EU setkání ministrů zemědělství Evropské Unie a kandidátských zemí. Pozvání také i Fencl, který se ve svém vystoupení dotkne kromě jiného i otázky přímých plateb, dalšího rozvoje venkova, různých aspektů agrárního trhu, využití nástrojů pro regulaci nabídky (tzv. supply management) a také tématu bezpečnosti potravin.

Jednání se zúčastní mimo jiné i komisaři EU pro zemědělství a rybolov Franz Fischler, komisař pro bezpečnost potravin David Byrne a komisař pro rozšíření Günther Verheugen. Bilaterální jednání Fencla s Moltererem podle Kováře naváže na česko-rakouskou iniciativu, prezentovanou poprvé veřejně v Židlochovicích letos 5. března. Obě země se v ní plně hlásí k evropskému modelu zemědělství se zvláštním zřetelem na jeho multifukční role.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist