https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/rakousti-odpurci-atomu-znovu-protestuji-na-hranicich
zprávy o přírodě, životním prostředí a ekologii
Přihlášení

Rakouští odpůrci atomu znovu protestují na hranicích

31.10.2001 14:41 | VÍDEŇ (ČIA)
Rakouské antiatomové organizace ohlásily na dnešní 15. hodinu další protestní shromáždění na hraničním přechodu Wullowitz/Dolní Dvořiště. Akce, organizovaná zároveň jako protest proti Temelínu a připomínka obětí černobylské katastrofy, by měla trvat jednu hodinu. Vyplývá to z tiskové zprávy hornorakouského sdružení Stop Temelin.
 

Protesty organizuje sdružení i na dalších místech Rakouska, v 17 hodin je plánováno shromáždění před budovou parlamentu. Hlavním důvodem je podle zástupců organizace vyjádření odporu k "vágnímu postoji" rakouského kancléře Wolfganga Schüssela (ÖVP) k otázce uzavření kapitola Energetika v rámci jednání před vstupem České republiky do Evropské unie. Podle organizátorů je tzv. melkský proces rozhovorů obou republiky o bezpečnosti Temelína bržděn ignorancí z české strany.

O osudu melkského procesu by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech, ministr zahraničí Jan Kavan se slíbil na toto téma vyjádřit koncem měsíce října. Dnešní tisková zpráva ministerstva průmyslu a obchodu předpokládá, že k uzavření kapitoly energetika by mělo dojít ještě za předsednictví Belgie. Evropská komise přitom již akceptovala žádost ČR na přechodné období u nouzových zásob ropy.


reklama

 

Online diskuse

Redakce Ekolistu vítá čtenářské názory, komentáře a postřehy. Tím, že zde publikujete svůj příspěvek, se ale zároveň zavazujete dodržovat pravidla diskuse. V případě porušení si redakce vyhrazuje právo smazat diskusní příspěvěk
Do diskuze se můžete zapojit po přihlášení

Zapomněli jste heslo? Změňte si je.
Přihlásit se mohou jen ti, kteří se již zaregistrovali.

reklama
Ekolist.cz je vydáván občanským sdružením BEZK. ISSN 1802-9019. Za webhosting a publikační systém TOOLKIT děkujeme Ecn studiu. Navštivte Ecomonitor.
Copyright © BEZK. Copyright © ČTK, TASR. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez předchozího souhlasu držitele autorských práv zakázáno.
TOPlist TOPlist